Απόστολος Μαυροθαλασίτης

Η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς ήταν η αγάπη του Απόστολου για πάνω από 20 χρόνια. Είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος, και συμμετείχε σε διάφορους διεθνείς αγώνες σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο τελευταίος αγώνας και η τελευταία του πτήση ήταν το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του, παρέμεινε για δώδεκα ημέρες σε καταστολή, νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα συνολικά στην μονάδα εντατικής θεραπείας, και επέζησε πέρα από κάθε πιθανότητα. Δεν μπορεί πια να χρησιμοποιήσει τα πόδια του και μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Από τον Μάιο του 2011 κατέχει το πρώτο δίπλωμα πιλότου που εκδόθηκε στην Ελλάδα για χειρισμό μόνο με τα χέρια, πετώντας το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο του.

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Ο φίλος από το Μεξικό

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.