ΕΜΕΙΣ

  • Αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες και παράγουμε το βιβλίο σας οικονομικά και γρήγορα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την αισθητική του.
  • Τυπώνουμε όσα ακριβώς αντίτυπα χρειάζεστε (ή και κανένα, στην περίπτωση που θέλετε το έντυπο βιβλίο να πωλείται μόνο μέσω διεθνούς πλατφόρμας print on demand).
  • Σας δίνουμε τη δυνατότητα να διακινείτε απευθείας το βιβλίο σας στα ελληνικά βιβλιοπωλεία, μέσω χονδρεμπόρων βιβλίου, κι έτσι δεν παρεμβάλλεται μεσάζοντας-εκδότης στα κέρδη σας.
  • Διαβάστε ΕΔΩ σε τι διαφέρουμε από τους περισσότερους εκδότες.

ΕΣΕΙΣ

  • Έχετε δίπλα σας διαρκώς έναν εκδότη-σύμβουλο που θα σας καθοδηγήσει σε κάθε σας βήμα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκδοση του βιβλίου σας.
  • Διατηρείτε τον έλεγχο της διαδικασίας σε κάθε στάδιο της παραγωγής και της πώλησής του.
  • Δεν παραχωρείτε τα δικαιώματα του έργου σας και εισπράττετε όλα τα καθαρά κέρδη (δηλαδή το 50-100% της λιανικής τιμής πώλησης, τη στιγμή που το σύνηθες ποσοστό που αποδίδεται στους συγγραφείς από τους παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους είναι της τάξης του 7-10%).
παραγωγή βιβλίου | έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις Carpe Librum | επαφή με τους αναγνώστες

Κάθε δημιουργός σε επαφή με τους αναγνώστες

Οι άνθρωποι των εκδόσεων Carpe Librum λόγω της μακρόχρονης επαφής μας με όλους τους τομείς της εκδοτικής παραγωγής, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να διαβαστούν με προσοχή και ακόμα πόσο πιο δύσκολο να εγκριθούν τα έργα των συγγραφέων από τις επιτροπές αξιολόγησης των εκδοτικών οίκων, ώστε να αποφασιστεί η χρηματοδότηση και η έκδοσή τους.

Έτσι, πάρα πολλά αξιόλογα κείμενα (λογοτεχνικά, ποιητικά, επιστημονικά κα.) παραμένουν στην αφάνεια επειδή συνήθως κρίνονται αντιεμπορικά από τους εκάστοτε αξιολογητές.

Ωστόσο, τελικός στόχος κάθε δημιουργού είναι να φέρει το έργο του σε επαφή με το κοινό και να αισθανθεί την πληρότητα που προσφέρει η διαπίστωση πως αυτό αφορά και πολλούς άλλους ανθρώπους.

Ποιοτικές εκδόσεις με επαγγελματισμό και συνέπεια

Οι εκδόσεις Carpe Librum δραστηριοποιούνται στο χώρο των έντυπων εκδόσεων από το 2009, ωστόσο εμείς και όλοι οι συνεργάτες μας συνδεόμαστε από το 1990 με το χώρο του βιβλίου, σε όλες του τις φάσεις της έκδοσής του: από την παραγωγή του (καλλιτεχνική και τεχνική) έως τη λιανική του πώληση. Η υπηρεσία της ανεξάρτητης έκδοσης βιβλίου, η οποία είναι η βάση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εκδόσεις μας, ήρθε να καλύψει από πολύ νωρίς το κενό που έφερε η οικονομική κρίση στο χώρο του βιβλίου, το οποίο έγκειται κυρίως στην αδυναμία χρηματοδότησης των βιβλίων που αναζητούν εκδότη, εκ μέρους των παραδοσιακών εκδοτών.

Έτσι, από το 2009 με επαγγελματισμό, συνέπεια, και υπευθυνότητα, δίνουμε την ευκαιρία καθημερινά σε νέους –και όχι μόνο– συγγραφείς να φέρουν το έργο τους σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό, με κύριο γνώμονα την υψηλή ποιότητα, σε συνάρτηση με το χαμηλό κόστος. Παράλληλα, ένα πλήθος από υπηρεσίες, που πλαισιώνουν το προσφερόμενο προϊόν, μάς έχουν αναδείξει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ως μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στο χώρο των ανεξάρτητων εκδόσεων.

Οι γνώμες των συγγραφέων που εξέδωσαν μαζί μας τα έργα τους, καθώς και τα έως σήμερα δημοσιευμένα βιβλία μας, είναι για εμάς οι καλύτερες συστάσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι εκδόσεις μας.

παραγωγή βιβλίου | έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις Carpe Librum | Ποιοτικές εκδόσεις

Κοινοποιήστε:

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.