Έκδοση βιβλίου, έντυπου και ψηφιακού,
από το Α έως το Ω.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά βιβλία που τα έχουν επιμεληθεί και διορθώσει επαγγελματίες συνεργάτες μας, έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ειδικός γραφίστας το εξώφυλλό τους και το εσωτερικό τους, πάντα σε συνεννόηση με τον συγγραφέα, και γενικώς βιβλία που συνάδουν με την αισθητική και την ποιότητα των εκδόσεων Carpe Librum.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που εξαιτίας όλων αυτών των απαραίτητων εργασιών, το κόστος της έκδοσης είναι πιο υψηλό, σε σχέση με το να είχε διεκπεραιώσει κάποιες από τις εργασίες μόνος του ο συγγραφέας, το πραγματικό όφελος παραμένει πολύ μεγαλύτερο, γιατί ο συγγραφέας θα έχει αποφύγει ερασιτεχνισμούς οι οποίοι είτε στο μέλλον θα του αυξήσουν αρκετά το κόστος στην προσπάθεια να τους διορθώσει (αυτό συμβαίνει πολύ συχνά), είτε επειδή όταν θέσει το βιβλίο του σε κυκλοφορία, θα αποφύγει να δεχτεί αρνητικές κριτικές από τους αναγνώστες, οι οποίες στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία θα ακολουθούν το βιβλίο του για πάντα και ενδεχομένως θα επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις του. Π.χ. είναι πολύ σημαντικό να μην δείτε ποτέ κάτω από το βιβλίο σας, σε μια ιστοσελίδα, ένα σχόλιο αναγνώστη, όπως: “Το περιεχόμενο είναι ενδιαφέρον, αλλά τα τυπογραφικά λάθη ήταν τόσα πολλά ώστε αδυνατούσα να το συνεχίσω”. Ή κάτι σαν και αυτό: “Ωραία γραφή, αλλά η σελιδοποίηση ήταν ερασιτεχνική, και η γραμματοσειρά τόσο μικρή (ίσως για να προκύψει λιγότερες σελίδες) ώστε εγκατέλειψα την ανάγνωση, πριν ολοκληρώσω το πρώτο κεφάλαιο”.

παραγωγή βιβλίου | έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις Carpe Librum | Έκδοση βιβλίου, έντυπου και ψηφιακού - 1
παραγωγή βιβλίου | έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις Carpe Librum | Έκδοση βιβλίου, έντυπου και ψηφιακού - 2

Πιθανόν ένας συγγραφέας να έχει ήδη έτοιμες τις διορθώσεις ή την εικονογράφηση του βιβλίου του, έτσι ώστε, αποφεύγοντας το κόστος κάποιων προ-εκτυπωτικών εργασιών, να επιτύχει ακόμα πιο χαμηλή δαπάνη έκδοσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναλαμβάνουμε να δημοσιεύσουμε το βιβλίο του, αλλά η εταιρεία μας, προς διασφάλιση της ποιότητας, αλλά και για τεχνικούς λόγους, δεν δέχεται έτοιμη σελιδοποίηση και εξώφυλλο, ερασιτεχνικά κατασκευασμένα ή από δικό σας συνεργαζόμενο ατελιέ. Δέχεται όμως πίνακα ή φωτογραφία που θα μας δώσετε για να στηθεί το εξώφυλλο, ελεύθερα δικαιωμάτων, καθώς φυσικά και να υλοποιήσει την ιδέα σας σχετικά. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πεδίο 1. «Επιμέλεια παραγωγής βιβλίου (για ελληνικά βιβλία) ή/και Δημοσίευση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Amazon (για ξενόγλωσσα βιβλία)», της αυτόματης φόρμας κοστολόγησης, αφορά υποχρεωτική υπηρεσία που προσφέρεται ως «πακέτο», δηλαδή η υπηρεσία “επιμέλεια παραγωγής” κοστολογείται το ίδιο, είτε επιθυμείτε δημοσίευση του βιβλίου σας και στο εξωτερικό, είτε όχι. (Η δημοσίευση στο Amazon αφορά μόνο βιβλία που δημοσιεύονται στην αγγλική, γερμανική, γαλλική γλώσσα ή σε γλώσσες που υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο Amazon. Προς το παρόν το βιβλιοπωλείο Amazon δεν υποστηρίζει δημοσίευση βιβλίου στα ελληνικά).

* Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η επωνυμία που θα φέρει το βιβλίο σας θα είναι είτε δική σας είτε δική μας (Carpe Librum ή Mediterra Books) αναλόγως με το είδος της έκδοσης.

Κοινοποιήστε:

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.