Γεμίνος ο Ρόδιος

Στο παρών έργο μελετώνται τα σωζόμενα αποσπάσματα από το μαθηματικό έργο του Γεμίνου «Εν τω έκτω της των μαθημάτων θεωρίας» ή κατά άλλους «Εν τω περί της των μαθηματικών τάξεως» ή σύμφωνα με τον Πρόκλο «Σχόλια εις το πρώτον του Ευκλείδου Στοιχείων». Το αστρονομικό έργο του Γεμίνου του Ροδίου αποδίδεται στο μοναδικό ολοκληρωμένο σωζόμενο σύγγραμμα του «Εισαγωγή εις τα Φαινόμενα» που βρίσκεται σε πολλούς κώδικες και σε πολλές χώρες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και αυτό το έργο φαίνεται ότι έχει κακοποιηθεί σε αρκετά σημεία του από διάφορους αντιγραφείς. Ακόμα γίνεται αναφορά σε κάποια αποσπάσματα που σώθηκαν από το έργο του Γεμίνου «Έξήγησις Γεμίνου των Ποσειδωνίου περί μετεώρων».

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.