Δέσποινα Μαργιωρή

Η Δέσποινα Μαργιωρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας (Deree College), Industrial Relations στο πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας και, αφού εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και σε γραφείο πληροφοριών για τουρίστες στην Αγγλία, ακολούθησε το μεγάλο της όνειρο και σπούδασε ψυχολογία στα πανεπιστήμια TU Berlin και Justus Liebig Universität Giessen της Γερμανίας. Είναι πάντα ευγνώμων όταν της δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύει σε καινούριες χώρες, να γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους και να μαθαίνει από αυτούς. Πιστεύει απόλυτα στην ευεργετική αξία του εθελοντισμού και θα της μείνει αξέχαστη ιδιαίτερα η εμπειρία της συμμετοχής της ως εθελόντριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Απολαμβάνει το ίδιο την απόλυτη ησυχία όταν ασκείται στο δάσος και τη δυνατή μουσική όταν οδηγεί. Παίρνει πολλή δύναμη από ό,τι έχει να κάνει με το άθλημα του τένις. Έχει έξι παιδιά, τα τέσσερα από αυτά τετράποδα. Ζει και εργάζεται στη Γερμανία ως παιδοψυχολόγος.

 

Βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις μας

Το παιδί μου, ο διαβήτης κι εγώ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.