Δεκαεπτά μαύρο μονό

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Γκούμας

«Οι προϊστάμενοι είπαν διακριτικά στον Αλέξη να γυρίσει πολύ δυνατά τον τροχό. Έκανε ό,τι του είπαν. Όταν η σφαίρα άρχισε την κάθοδό της, όλα τα μάτια ήταν καρφωμένα πάνω της. Επικρατούσε απόλυτη σιωπή, θαρρείς και οι παρευρισκόμενοι δεν ανέπνεαν. Έπεσε με δύναμη πάνω στον περιστρεφόμενο δίσκο που, με την ταχύτητα που είχε, την εκσφενδόνισε πάλι πίσω, στο ύψος εκκίνησής της. Αυτό επαναλήφθηκε μερικές φορές, μέχρι που, στην τελευταία της κάθοδο, καρφώθηκε μέσα στο νούμερο. Δεν χρειάστηκε να το ανακοινώσει· το φώναξαν πολύ δυνατά οι παίκτες μέσα σε έκσταση: “Δεκαεπτά!…”»

Οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες του βιβλίου προέρχονται από δύο διαμετρικά αντίθετους κόσμους. Ωστόσο, ο έρωτας, και στη συνέχεια η αγάπη, θα πρυτανεύσει και θα τους ενώσει. Γιατί, παρ’ όλη την τραχύτητα, την αγριότητα και την αδιαλλαξία στις αρένες της κοινωνίας, η αγάπη στο τέλος πάντα θριαμβεύει, χαράζοντας τους κύκλους της για τον καθένα, όπως αυτή θέλει.

ΑΓΟΡΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.