Καλώς ήρθες στο σπίτι μου στις 11:08

Η ευτυχία είναι αποτέλεσμα διαδικασίας. Η μαγειρική και τα «δώρα» που μας προσφέρει μπορούν να μας ταξιδέψουν από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι το άγνωστο μέλλον και παράλληλα να μας χαρίσουν την αίσθηση ότι χρόνος δεν υπάρχει.
Μαγειρεύω συνειδητά και τα συναισθήματα αναβλύζουν. Μαγειρεύω, και τα συναισθήματά μου υλοποιούνται –κβαντικά– στην πραγματικότητά μου.
Μπαίνω σε δράση! Αφήνομαι. Προσφέρω. Λαμβάνω. Δημιουργώ. Κουράζομαι. Ευγνωμονώ. Σωπαίνω. Τραγουδάω. Γελάω. Κλαίω. Ονειρεύομαι. Ελκύω. Αφουγκράζομαι. Εμπιστεύομαι. Επιμένω. Συγχωρώ. Αγαπώ. Ερωτεύομαι. Πονάω. Κρατώ το βλέμμα μπροστά –ανάσα, βαθύ, ζεστό βλέμμα. Παραδίνομαι. Γεύομαι.
Ωστόσο, όλες αυτές είναι απλά λέξεις… Και μπορεί κάποιος να μην μπει στη διαδικασία να βιώσει ούτε ένα από τα συναισθήματα που προκαλούν. Εκείνος όμως που θα αποφασίσει να καταδυθεί «εντός» του, θα ταξιδέψει, θα αναρωτηθεί, και κάτι θα βρει που θα γλυκάνει την ψυχή του.
Αυτό επιθυμώ να δημιουργήσω με το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου: μια εσωτερική διαδρομή με απόλυτη ειλικρίνεια. Αρκεί να τολμήσεις να «μπεις» μέσα σου.
Ανυπομονώ τρελά να λάβω τα σχόλιά σας σχετικά με το βιβλίο μου. Θα κάνουν μια μελλοντική συγγραφέα να αισθανθεί το πιο απλό –μα συνάμα το πιο πολύτιμο– συναίσθημα: χαρά!
Πεινάω! Θέλω κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που θα με κάνει να μη μιλάω. Μία φορά μου το πρόσφεραν και ακόμα το θυμάμαι…

ΑΓΟΡΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.