Κωνσταντίνος Tάμπαλης

O Κωνσταντίνος Δ. Tάμπαλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1964. Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» με κατεύθυνση τη «Διατροφή και Άσκηση» και στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός». Το 2011 έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1993, Διευθυντής σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η παιδική παχυσαρκία και οι παράγοντες που σχετίζονται με αυτή (δηλ. σωματική δραστηριότητα, φυσική κατάσταση, διατροφή, περιβάλλον, περιγεννετικοί παράγοντες κ.α.), η άσκηση και η επίδρασή της στην υγεία, η φυσική κατάσταση και η σωματική δραστηριότητα των παιδιών, καθώς και η αξιοποίηση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην κατεύθυνση της διατήρησης και της βελτίωσης της υγείας των μαθητών. Σε συνεργασία με τον Καθηγητή Διαιτολογίας-Διατροφής κ. Συντώση Λάμπρο εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ» και μετέχει στην Επιστημονική Ομάδα του προγράμματος.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πολλές δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

 

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Παιδική παχυσαρκία, άσκηση και φυσική αγωγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.