Νικόλαος Ζωρογιαννίδης

Ο Νίκος Ζωρογιαννίδης γεννήθηκε στο Καρπενήσι. Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές, έγινε δημόσιος υπάλληλος (Επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού και τ. Πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικού Κέντρου Βιβλίου).

Έργα του: «Εγώ ο υπουργός σου» (αφηγήματα, εκδόσεις Αρσενίδη, 1995), «Πέντε κουβέρτες αγάπης» (διηγήματα, εκδόσεις Άγκυρα, 1999), «Μιλώντας μαζί της» (αφηγήματα, εκδόσεις Αρμός, 2000), «Γυναίκα μιας χρήσης» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Άγκυρα, 2004), συλλογή από Παρισινά γράμματα του Ζ. Παπαντωνίου, με τίτλο «Αλήθεια είναι εκείνο που δεν πρέπει να λέγεται», με εισαγωγή, όπου ο επιμελητής εξαντλεί βιογραφικά, λογοτεχνικά και χαρακτηρολογικά τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη (εκδόσεις Αρμός, 2011), και «Οι Ακρίδες», μαρτυρίες, όπου περιγράφονται οι σχέσεις μεταξύ του Ελληνικού κράτους, πολιτών και πολιτικών κομμάτων (εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος Α.Ε., 2012).

Για το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Εγώ ο υπουργός σου», που αναφέρεται σε θέματα σήψης και διαφθοράς του Ελληνικού Δημοσίου, διατυπώθηκαν κολακευτικές κριτικές. Ο κ. Κ. Γεωργουσόπουλος, στα «ΝΕΑ» (10η Μαΐου 1995), μεταξύ άλλων γράφει: «… όπου με διαβολεμένο κέφι και οίστρο, που θυμίζει Τσέχοφ των διηγημάτων, αλλά και Ψαθά και Γιαλαμά και Τσιφόρο, διεκτραγωδεί τη σχέση υποταγής που δημιουργείται μεταξύ εξουσίας και υπαλλήλου… και καταγράφει σχέσεις εξευτελιστικές, σχέσεις αμοιβαίου φόβου, απάτης, ασέλγειας, ευτέλειας, κουτοπονηριάς…»

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Αλησμόνητα λάθη, Η ανατομία ενός εγκλήματος διαρκείας

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.