Οδηγός ισοβιτών του φθινοπώρου

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Χ. Σπίγγος

Γεννημένος στον Πειραιά, ανθρωποποιηθείς και σπουδαγμένος στην Αθήνα, βλέπω τον κόσμο μέσα από το μεγάλο παράθυρο της Ιατρικής.
Βιοπορίζομαι μέσα από το έργο της Νευρολογίας· πόνοι, κινητικά προβλήματα, άνοια και πάνω από όλα η αδήριτη ανάγκη των ανθρώπων να πουν μια κουβέντα με κάποιον που φαίνεται να τους καταλαβαίνει.
Θα έγραφα, αν δεν ήμουν και όλα τα άλλα; Κανείς δεν μπορεί να το πει στα σίγουρα…«… Μόνο στα ύστερα φανερώνεται
το ερείπιο, όμως, μόνο αυτό
είναι που ορθώνει την αλήθεια.»

ΑΓΟΡΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.