Οργανωσιακή κουλτούρα και επαγγελματική ικανοποίηση εκπαιδευτικών (e-book pdf)

Συγγραφέας: Χρήστος Γ. Δασκαλοθανάσης

Πλήθος ερευνών που εστιάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης, έχουν μελετήσει εκτεταμένα τις αιτίες και τις συνέπειες της επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών, λόγω του ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οργανωσιακή κουλτούρα και την αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας στην οποία υπηρετούν και η οποία αποτελεί κεντρική μεταβλητή για πολλές θεωρίες που έχουν σχέση με οργανωσιακά φαινόμενα.

Η επαγγελματική ικανοποίηση, ως εξαρτημένη μεταβλητή, φαίνεται ότι επηρεάζεται από ένα πλήθος παραγόντων.

Η παρούσα εργασία στοχεύει να αποσαφηνίσει το κατά πόσο η κυρίαρχη οργανωσιακή κουλτούρα, συσχετίζεται με το βαθμό της επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών. Και αυτό σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται στον χώρο της εκπαίδευσης που φαίνεται να έχει επιπτώσεις και στο επίπεδο της ικανοποίησης των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.