Πώς η Πάτσι συνήθισε τα Πέριμποκ

Συγγραφέας: Νίκος Νέστορης

Κάποτε. Μια κοινοπολιτεία των ανθρώπων στο μέλλον. Οι συνέπειες ενός μεγάλου πολέμου επιβάλλουν την αναπλήρωση των χαμένων της μελών. Οι πόλεις φιλοξενούν τους ελάχιστους άντρες που έχουν απομείνει. Το αναγκαστικό ζευγάρωμα γίνεται πρωταρχικός στόχος της κοινωνίας των Πέριμποκ. Ύψιστος σκοπός η παραγωγή μιας κρίσιμης μάζας πληθυσμού, ικανής να αυτοεξυπηρετηθεί και να επιβιώσει. Τα πάθη τιμωρούνται από τον νόμο. Αρχέγονες κοινωνικές συμβάσεις εκφυλίζονται. Τα όρια των φύλων πλέουν στο ενδιάμεσο μεταξύ του αντρόγυνου και της μητριαρχίας. Το δέος της Πάτσι για τη ζωή αλλοιώνεται από τους νόμους της κοινωνίας των Πέριμποκ, και η προοπτική της συμμορφώνεται με το δόγμα της συντήρησης.

ΑΓΟΡΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.