Σεβαστή Χαλκίτη

Η Σεβαστή Χαλκίτη γεννήθηκε το 1985, στο νησί της Καλύμνου. Είχε την τύχη να μεγαλώνει κοντά στη φύση, με ατέλειωτα καλοκαίρια στη θάλασσα, έντονες μυρωδιές και χρώματα, και παιχνίδι σε αλάνες μέχρι τελικής πτώσης. Η ίδια έδειχνε να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία και τις ιστορίες της γιαγιάς της, που την ταξίδευαν σε μια άλλη πραγματικότητα.

Από πολύ νωρίς εκδήλωσε την επιθυμία να ασχοληθεί επαγγελματικά με παιδιά κι έτσι το 2002 μπήκε για πρώτη φορά σε αίθουσα διδασκαλίας, κάνοντας παιχνίδι στα Αγγλικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τον επόμενο χρόνο εισάγεται στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Από το 2008 έχει τη χαρά να «συνεργάζεται» με παιδιά από 0-6 ετών συστηματικά, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία τους, την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας τους, καθώς και στην καλλιτεχνική τους έκφραση.

Το 2014 αποτελεί για αυτήν ξεχωριστή χρονιά, καθώς δημοσιεύεται το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο “Αθερίνα”, με την υποστήριξη των εκδόσεων CaptainBook.gr.

 

 

Βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις μας

Ιστορίες του Βυθού: Αθερίνα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.