Σπύρος Ι. Δόικας

Ο Σπύρος Δόικας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1971. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και έκανες μεταπτυχιακές σπουδές στη μηχανική μετάφραση, και τα δύο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου κι εμπνεύστηκε να συντάξει τη σάτιρα σχετικά με τους Άγγλους “No Sex Please We’ re Brutish”. Επίσης, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Diploma in Translation toy Institute of Linguists. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και την ανάπτυξη ιστοτόπων και διδάσκει τη χρήση μεταφραστικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ).
Το 2001 δημιούργησε το www.translatum.gr, την ελληνική πύλη για τη μετάφραση, στο οποίο υπάρχει φόρουμ για απάντηση σε ερωτήματα ορολογίας καθώς και διάφορα γλωσσικά εργαλεία όπως λεξικά, εργαλεία αναζήτησης σε λεξικά, εργαλεία μετατροπής πολυτονικών σε μονοτονικά και αφαίρεσης/προσθήκης τελικού -ν.

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Αιδοίον το δηκτικόν

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.