Όταν δάκρυσε ο Γιάλοβ

“… Έτσι μάλλον έγινε και με τους γονείς του Γιάλοβ. Ένα παθιασμένο σεξ και μετά χαίρετε! Ναι, μόνο που αυτή ήταν πια έγκυος. Όλοι το βλέπανε στη Γιάλοβα ότι η κοιλιά της φούσκωνε μέρα με τη μέρα, αλλά κανείς δεν ήξερε ποιος είναι ο πατέρας! Μήνες περιμέναμε και μήνα με τον μήνα φτάσαμε στους δώδεκα.

Κι έτσι ένα Σάββατο βράδυ, σχεδόν Κυριακή πρωί, το θαύμα έγινε! Γεννήθηκε αυτός, απ’ τη γαϊδούρα τη μάνα του, μέσα στον στάβλο του Ζαβού Θανάση. Απ’ την άλλη μέρα, όποιος το ’βλεπε αυτό το τετράποδο, στην αρχή έμενε ξερός και μετά ξεραινότανε στα γέλια. …
… Ναι, αυτό ήταν αυτό το περίεργο πλάσμα: ένα γαϊδουρομούλαρο. …”

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.