Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 1957 από γονείς Αρκάδες. Εργάστηκε στο πυροσβεστικό σώμα και έχει σπουδάσει προγραμματισμό, χειρισμό Η/Υ και γαλλική γλώσσα. Από πολύ μικρός έδειξε ξεχωριστή κλίση στην καλλιτεχνία. Στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε πολύ με τον αθλητισμό, αλλά και με τα κοινά, κυρίως όμως με τη δημοσιογραφία, την κινηματογραφία και τη στιχουργική, που υπήρξαν οι μεγάλες του αγάπες.

Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή που εκδίδει με επιλογές-αποσπάσματα από αρκετά ποιήματά του, πολλά από τα οποία κατά διαστήματα έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, αλλά και στην πρώτη του συλλογή, Υγρές κουβέντες. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Ελίζα Μαρέλλη. Έχει εκδώσει δύο ακόμα βιβλία, Πυροσβεστικές αποκαλύψεις και Λόγια πυρός από τις εκδόσεις «Ιωλκός». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Ποιητικές καταθέσεις

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.