Κίκα Ολυμπίου, συγγραφέας του βιβλίου «Ταξιδιωτικές περιπλανήσεις»

«Γνώρισα τον εκδοτικό οίκο «Carpe Librum» τυχαία, μέσω διαδικτύου, όπως συχνά συμβαίνει στον αχανή αυτό διαδικτυακό κόσμο.  Εκεί, στην ιστοσελίδα του, πρόσεξα κάποια μέρα  μια ανακοίνωση: «Είσαι συγγραφέας; Δημοσίευσε μόνος σου το βιβλίο σου». Έχοντας συγκεντρωμένα κάποια ταξιδιωτικά κείμενα, αποφάσισα να αποταθώ στον άγνωστό μου ως τότε εκδοτικό οίκο. Το αποτέλεσμα ήταν σε λίγο καιρό να έχω στα χέρια μου μια καλαίσθητη έκδοση των ταξιδιωτικών μου, χωρίς να έχω μετακινηθεί από το γραφείο μου. Τα πάντα έγιναν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Έστειλα τα κείμενα και από τις εκδόσεις «Carpe Librum» έγιναν τα πάντα. Διορθώσεις και επιμέλεια, σελιδοποίηση, σχεδιασμός εξωφύλλου, κ.λ.π. Υπευθυνότητα, συνέπεια, τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ιδιαίτερη φροντίδα για την όλη έκδοση με τη βοήθεια άριστων συνεργατών, οδήγησαν σ’ ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα».

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.