Μικρές, αποκλίνουσες σκέψεις

Σ’αυτό το βιβλίο βρίσκονται μαζεμένα κείμενα που έγραψα την περίοδο 2006-2013. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Οι Μικρές, αποκλίνουσες σκέψεις είναι απλά η πραγματοποίηση μιας παλιάς επιθυμίας  μου, να συνυπάρξουν όλα κάτω από την κοινή στέγη μιας έκδοσης.

“… Έχω στο μυαλό μου ένα φίλτρο, όπως όλοι οι άνθρωποι, που καθαρίζει τις σκέψεις μου από διάφορες αχρείαστες πληροφορίες. Εκατοντάδες μικρές, ανοησίες, θα έλεγε κανείς, που φτάνουν, για κάποιο λόγο, βαθιά μέσα στους κρυστάλλους
του μυαλού, και δεν μπορούν πλέον να περάσουν στις χωματερές της σκέψης. Παραμένουν λοιπόν σένα δωμάτιο καραντίνας και κατακάθονται στον πάτο σαν ίζημα. Πολλές φορές περνώ αρκετή ώρα ψάχνοντας ανάμεσα στις άχρηστες αναμνήσεις μου και το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό. Ολόκληρα βουνά από σκουπίδια μνήμης που σχηματίζουν το είναι μου, από την άλλη πλευρά. Μάταια προσπαθώ να καταλάβω το λόγο που το μυαλό μου ξεγελάστηκε και επέτρεψε σ’ αυτές τις μικρές πληροφορίες να περάσουν στα επίσημα σαλόνια του συνειδητού…”

Βασίλης Βασιλειάδης

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.