Ψυχοδηλωτικά φάρμακα και ψυχοθεραπεία – Συζητώντας με τον Dr K

“Όταν κατά πρώτον ήρθα σε επαφή με τις μελέτες του Έλληνα ψυχίατρου και ψυχοθεραπευτή Αθανασίου Καυκαλίδη (Dr. K.) στα τέλη της δεκαετίας του 1980, συνειδητοποίησα αμέσως ότι ο τρόπος που χρησιμοποίησε το LSD στην ψυχοθεραπεία αποτελούσε μια επιστημονική καινοτομία που ανέτρεπε τα μέχρι τούδε εμπόδια. Ενωρίτερα, στα 1960, όταν ο Καυκαλίδης ξεκίνησε τις έρευνές του, χρειαζόταν μεγάλο θάρρος να εγκαταστήσει κανείς τη σχέση μεταξύ των καταστάσεων που δημιουργούσε το LSD και τις πλέον πρωταρχικές και απομεμακρυσμένες εμπειρίες μας από τον χρόνο, πριν, κατά και μετά τη γέννηση, πριν αποκτήσουμε τη δυνατότητα του λόγου. Επιπροσθέτως, μια έντονη ορθολογική προσέγγιση και επιστημονική επιδεξιότητα ήταν απαραίτητες, ώστε να ξεπεραστεί η καινοτομία, το καινοφανές και ανοίκειο αυτού του πεδίου έρευνας και να βρεθεί το αρμόζον και συνεπές πλαίσιο για διερεύνηση”.
Καθηγητής Ludwig Janus, M. D, Ph. D., Χαϊδελβέργη.

“Το έργο του Αθανάσιου Καυκαλίδη αποτελεί ίσως τη μοναδική αξιόλογη προσφορά της σύγχρονης ελληνικής ψυχιατρικής”.
Τάκης Ευδόκας, M. D., Λευκωσία, Κύπρος

“Οι κλινικές έρευνες και οι θεωρητικές ερμηνείες του Καυκαλίδη αποτελούν, αναμφισβήτητα, αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όχι μόνον για ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές, σεξολόγους και ψυχαναλυτές διαφόρων εξειδικεύσεων, αλλά και για παιδαγωγούς, νομικούς, πολιτικούς και ειδικούς που ασχολούνται με τον τομέα της περιγεννητικής ψυχολογίας και ιατρικής”.
Καθηγητής Grigori Brekhman, M. D., Ph. D., Χάιφα, Ισραήλ

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.