Ευδοκία Δαμουλιάνου

Ονομάζομαι Ευδοκία Δαμουλιάνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλονιά.

Η μητέρα μου ήταν επαγγελματίας μοδίστρα και, όπως είναι φυσικό, η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη από όμορφα πατρόν, υφάσματα από όλο τον κόσμο και χρώματα.

Με άλλα λόγια, η ζωή μου είναι γεμάτη από δημιουργία, μόδα και πάθος.

Σπούδασα δημιουργία πατρόν και κοπτική-ραπτική στην PANSIK, το 1998. Επίσης, έχω παρακολουθήσει ένα σεμινάριο δημιουργίας ηλεκτρονικού πατρόν τού προγράμματος Gerber, της Κατίκας ΑΕΒΕ.

Επιθυμώντας να ολοκληρώσω τον κύκλο των σπουδών μου, αποφάσισα να παρακολουθήσω και σχέδιο μόδας στη Σχολή Athensfashionclub.

Κατά τη διάρκεια της εκεί φοίτησής μου συμμετείχα σε τέσσερα projects.

Το πρώτο ήταν σχετικά με ένα φεστιβάλ σοκολάτας. Εκεί, μετά από ειδική επεξεργασία, ενσωματώσαμε σοκολάτα πάνω σε ρούχα και αξεσουάρ. Εγώ είχα αναλάβει ένα νυφικό: το έφτιαξα από λευκή σοκολάτα και το διακόσμησα με κρύσταλλα, δαντέλα και φτερά μπόα. Στην πλάτη έδενε με σατέν κορδέλα.

Το δεύτερο ήταν η δημιουργία των αξεσουάρ, σε επίδειξη μόδας Ελληνίδας σχεδιάστριας, στην ΑXDW, με θέμα την ανακυκλώσιμη μόδα, καθώς και η τεχνική υποστήριξη της επίδειξης.

Το τρίτο ήταν η συμμετοχή μας στο Athens Science Festival, όπου παρουσιάσαμε ρούχα upcycling. Δηλαδή ρούχα που δημιουργήσαμε από κομμάτια δειγμάτων ή ρεταλιών, δίνοντάς τους ζωή και δημιουργώντας μοναδικά ενδύματα.

Το τέταρτο ήταν η συμμετοχή μου σε επίδειξη μόδας, στις 5 Ιουνίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θέμα «Η Βιώσιμη Μόδα στο Επίκεντρο». Μια ιδιαίτερη συλλογή με ανακυκλώσιμα υλικά –χαρτί, υλικά συσκευασίας, εφημερίδες, περιοδικά, σακούλες σκουπιδιών, δίχτυα ψαράδων– πολλή φαντασία και μεράκι.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.