Η σχέση της διοικητικής επάρκειας και ετοιμότητας με το εργασιακό στρες στα διευθυντικά στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (e-book pdf)

Συγγραφέας: Αναστασία Κυριακού

Οι εργασιακές απαιτήσεις παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνονται δραματικά. Το στρες στον εργασιακό χώρο συνδέεται άρρηκτα με την υγεία, την εργασιακή οργάνωση, τις εργασιακές σχέσεις και την επαγγελματική ανθεκτικότητα. Ειδικότερα το στρες του διευθυντή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διαπερνά όλη την οργάνωση της σχολικής μονάδας και επηρεάζει το σχολικό σύστημα σε όλα του τα επίπεδα.
Η παρούσα εργασία εστιάζει στους λόγους που οδηγούν στο εργασιακό στρες, στην διοικητική ετοιμότητα και επάρκεια, από παιδαγωγική, κοινωνιολογική και ψυχολογική άποψη, στην εκτίμηση των κινδύνων και την πρόληψη του φαινομένου. Μέσα από την ποιοτική και ποσοτική έρευνα που διεξήχθη, στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια αποσαφήνισης τόσο των στρεσογόνων παραγόντων στον επαγγελματικό χώρο, όσο και στους τρόπους διαχείρισής τους, και της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.