Αφροδίτη Μέρμηγκα-Βλαχάκη

Η Αφροδίτη Μέρμηγκα-Βλαχάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Λύκειο των Ουρσουλινών και το τμήμα των Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα πήρε πτυχίο πιάνου με «Άριστα παμψηφεί» από το Ωδείο Αθηνών. Δίδαξε για ένα μικρό διάστημα πιάνο σε Ωδείο και το 1982 διορίστηκε φιλόλογος καθηγήτρια στα Αρσάκεια- Τοσίτσεια Σχολεία, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

mermiga_photo_3Εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού στην εκπαίδευση με παραστάσεις σε θεατρικά μαθητικά φεστιβάλ: Ερωτόκριτος (Β. Κορνάρου), Οι Φοιτητές (Γ. Ξενόπουλου), Η Βεγγέρα (Η. Καπετανίδη), Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων (Γκολντόνι) κ.α., διδασκαλία και διασκευή έργων, μουσικές επενδύσεις, οργάνωση σχολικών εκδηλώσεων και ρητορικούς αγώνες. Το 2004 παρακολούθησε το πρόγραμμα ειδίκευσης «Ελληνισμός και Δύση» που οργάνωσε το Καποδιστριακό Πανεπιστημίο της Αθήνας. Από το 2008 έως το 2010 ήταν υπεύθυνη για την Ελλάδα Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Comenius» για τη Μέση Εκπαίδευση και από το 2011 είναι συντονίστρια για την Ελλάδα του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Αδελφοποίησης Δήμων και Σχολείων με θέμα «η νεολαία συναντά την πολιτιστική της κληρονομιά». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τέχνης στην Αθήνα και στο Μιλάνο. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.

To 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις CaptainBook το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Και στη Ρώμη υπάρχει καλοκαίρι». Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ποιητικές συλλογές. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο και μια κόρη.

Linkedin

Blog

Βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις μας

Δάφνη

Και στη Ρώμη υπάρχει καλοκαίρι

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.