Βοήθεια! Το παιδί μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό: Πρακτικές συμβουλές για την προσαρμογή και φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς δημοσίου φορέα

Συγγραφέας: Ιωάννα Σιταρά

«Το παιδί μου φοράει πάνα. Θα το δεχτούν;», «Είναι μικρό ακόμη. Δεν έχει μείνει ποτέ μόνο. Δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει», «Άκουσα πως οι δασκάλες είναι αυστηρές και δεν τα βοηθάνε!», «Στους παιδικούς σταθμούς κολλάνε αρρώστιες!», «Γιατί να μη μείνει άλλον ένα χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά;»
«Δεν μπορώ να παίρνω πολλές άδειες από τη δουλειά. Γιατί να μένει τόσο λίγο, αφού δεν κλαίει;», «Τι είναι η προσαρμογή;», «Κλαίει συνέχεια. Θα σταματήσει; Πώς να το βοηθήσω;»
«Θα τρώει εκεί; Είναι ολιγοφάγο», «Θα κοιμάται;», «Κι αν δε θέλουμε;»
«Θα το πάρουν;», «Πώς γίνονται οι αιτήσεις και τι πιθανότητες έχω;»
«Θα το προσέχουν;», «Θα κάνει φίλους;», «Έμαθα πως ένα παιδάκι έσπρωξε κάποιο άλλο και η δασκάλα δεν έκανε τίποτα», «Καλύτερα να το πάω σε ιδιωτικό, να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο!»

Φόβοι, ανησυχίες, μύθοι και αλήθειες. Εκατοντάδες απορίες γονέων, που χρόνια τώρα επανέρχονται στο προσκήνιο. Μέσα από αυτό το βιβλίο και κατέχοντας πολυετή εμπειρία ως νηπιαγωγός και μητέρα, θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ να απαντήσω σε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς και σε ακόμη περισσότερους.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα… κι ας ξεκινήσουμε, κάνοντας τα πράγματα πιο απλά για όλους μας και τη ζωή μας απαλλαγμένη από τέτοια άγχη και ανησυχίες. Ας επενδύσουμε λοιπόν σε μια πιο ήρεμη καθημερινότητα με τα παιδιά μας…

ΑΓΟΡΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.