Γαστρονομικός τουρισμός: Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού

>Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση κάθε προορισμού είναι και η γαστρονομική προσφορά του. Αυτή η διάσταση, η γαστρονομική, θεωρείται σήμερα βασικό στοιχείο της τουριστικής εμπειρίας και αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διερεύνησης, αλλά και διεθνών πρωτοβουλιών. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις του τουρισμού έχουν στραφεί στην αναζήτηση λύσεων για την συστηματική σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό.

Στο βιβλίο έγινε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν οι βασικότερες πτυχές του θέματος «γαστρονομικός τουρισμός». Στο πρώτο μέρος αναπτύσσεται το θεωρητικό πλαίσιο και οι σχετικοί ορισμοί, στο δεύτερο μέρος ζητήματα ανάπτυξης και ειδικότερα θέματα, στο τρίτο η πολιτιστική διάσταση της γαστρονομίας καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό. Το τέταρτο μέρος πραγματεύεται τη διαδρομή της ελληνικής κουζίνας και κυρίως τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα από διάφορους φορείς.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι διττός: κατά πρώτον η προσφορά ενός εισαγωγικού εγχειριδίου σε φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που προσεγγίζουν για πρώτη φορά το θέμα και κατά δεύτερον η διεύρυνση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με την ανάπτυξη και την προβολή της γαστρονομίας στο πλαίσιο του ελληνικού τουρισμού.

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.