Γιώργος Τσακνάκης

Ο Γιώργος Τσακνάκης γεννήθηκε στη Βερδικούσσα Λαρίσης, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Στη Λάρισα τελείωσε το Γυμνάσιο και την Παιδαγωγική Ακαδημία. Το 1980 διορίστηκε ως δάσκαλος στην Εύβοια και από το 1985 υπηρέτησε μόνιμα στο 1ο Δημ. Σχολείο Καρύστου-Κοτσίκειο, απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013, μετά από τετραετή θητεία ως διευθυντής του σχολείου. Στη διάρκεια της εκπ/κής του θητείας, ιδιαίτερη ενασχόλησή του στάθηκαν τα διάφορα σχολικά προγράμματα (περιβ/κά, υγείας) και κυρίως τα πολιτιστικά (θέατρο), από τα οποία αντλήθηκε και η ιδέα για την έκδοση “Στη σπηλιά της αρκούδας”. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Στη σπηλιά της αρκούδας

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.