Δημήτρης Μαμάκος

Ο Δημήτρης Μαμάκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1974. Το 1999 ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τον Γενάρη του 2000 ξεκινά την περιπέτειά του στον κόσμο του εμπορίου και των επιχειρήσεων. Τον Μάρτιο του 2009, στο απόγειο της καριέρας του, αποσύρεται. Είναι τώρα ελεύθερος να ικανοποιήσει το πάθος του για τα ταξίδια και να αμφισβητήσει ακόμα και τα πιο θεμελιώδη δεδομένα. Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, ταξιδεύει για το Κατμαντού, χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Ταξιδεύει στην Ινδία και το Νεπάλ, για μήνες. Χωρίς σχέδιο.

Τον Φεβρουάριο του 2012 το ημερολόγιο της περιπλάνησής του εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα, με τον τίτλο «νομαδικόν: ημερολόγιο δρόμου». Πρόκειται για μία Αυτό-Έκδοση, που εξυπηρετεί έναν ΣΚΟΠΟ, που ο Δημήτρης τον συνοψίζει «στην αναθεώρηση των εγωκεντρικών αρχών που θεμελιώνουν την Ιδέα μας για τον κόσμο». Το διάστημα που ακολουθεί, ο Δημήτρης φιλοξενείται σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε χώρους πολιτισμού και σε έντυπα μέσα, και μιλάει για μία Ιδέα που θεμελιώνεται από το πρόταγμα της Μοιρασμένης Ευημερίας και το κίνημα των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

Τέσσερις μήνες αργότερα από την πρώτη έκδοσή του, το «νομαδικόν» εξαντλείται και ξαναπάει στο τυπογραφείο (Ιούνιος 2012). Τον ίδιο μήνα, ο Δημήτρης απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για την εθελοντική μετάφραση του βιβλίου, που σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από τους 16 εθελοντές μεταφραστές που ανέλαβαν δράση. Εντός του έτους θα κυκλοφορεί και στα αγγλικά. Άλλο ένα ταξίδι έχει αρχίσει! 

Συνεντεύξεις                     

 

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Νομαδικόν

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.