Ελένη Βαλαβάνη

Η Ελένη Βαλαβάνη γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1980. Από ενός έτους ζει στη Μυτιλήνη Λέσβου, από όπου είναι και η καταγωγή της (κατάγεται από ένα υπέροχο χωριό της Λέσβου, την Πελόπη).
Είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείουνκαι εργάζεται από το 2007 σαν ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας τεχνικό Γραφείο, με έδρα στη Μυτιλήνη και υποκατάστημα στον Μανταμάδο Λέσβου.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από την ημέρα που έγινε μητέρα,
ανακάλυψε το θησαυρό της μητρότητας και ξεκίνησε να σημειώνει τις εμπειρίες της από τα καινούρια πράγματα που ανακάλυπτε καθημερινά μέσα από τα παιδιά της, μεταξύ άλλων και του θηλασμού, τον οποίο αγάπησε και προωθεί με όλη της τη δύναμη. Μέσα από τα παιδιά της έγινε πιο ευαίσθητη, πιο δημιουργική, πιο στοργική.

 

Βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις μας

Μαμά, θα με θηλάσεις;

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.