Ελένη Σανίκου

Η Ελένη Σανίκου γεννήθηκε στην Αθήνα λίγα χρόνια πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο· πέρασε Κατοχή και Εμφύλιο στην Ελλάδα. Ως μικρό παιδί έζησε σε διάφορα μέρη της χώρας όπου βρισκόταν ο πατέρας της για τη δουλειά του, πριν η οικογένεια εγκατασταθεί στην Αθήνα. Γυμνάσιο πήγε στις “Καλόγριες” και στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Στην Αγγλία σπούδασε ιστορία τέχνης, ζωγραφική, σχέδιο και χαρακτική. Δούλεψε στην Αθήνα, στο Πρακτορείο Ρόιτερ, και σε αγγλόφωνες εφημερίδες, πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με τη ζωγραφική.
Ζούσε ανάμεσα στο Λονδίνο και στην Πάτμο ως το 2004, όταν πήγε στην Ολυμπία και αποφάσισε να εγκαταστήσει εκεί έναν πειραματικό σταθμό φυσικής διαβίωσης και καλλιέργειας, σε κτήμα σαράντα στρεμμάτων, μιας και η παγκόσμια κρίση βρισκόταν προ των πυλών.
Από την εμπειρία της ως δασκάλας ζωγραφικής μικρών παιδιών και ενηλίκων έγραψε στα αγγλικά ένα εγχειρίδιο σχεδίου και ζωγραφικής σε ηλεκτρονική μορφή που παρέχεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της, www.elenisanikou.co.uk

Βιβλία της συγγραφέως από τις εκδόσεις μας

Αστικό ορατόριο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.