Η βίβλος της σοφίας

Η “Βίβλος της σοφίας” είναι μια συλλογή γνωμικών και αποφθεγμάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν τα τελευταία δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, ποιητές, θεατρικοί συγγραφείς, επιστήμονες, ιερωμένοι, πολιτικοί κ.ά. προσέφεραν τη σοφία τους στην ανθρωπότητα, επιχειρώντας όχι μόνο να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του ανθρώπου, αλλά και να απαντήσουν σε ζητήματα που ανέκαθεν τον απασχολούσαν.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 440 προσωπικότητες του πνεύματος και 10.000 αποφθέγματα, τα οποία συλλέχθηκαν μέσα από ενδελεχή έρευνα δύο ετών. Ο αναγνώστης έχει έτσι την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σκέψη αυτών των ανθρώπων και να στοχαστεί πάνω σε θέματα σχετικά με τον άνθρωπο, την κοινωνία, τη ζωή, το θάνατο, τη θρησκεία, την πολιτική και όχι μόνο. Του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τον εαυτό του, να μάθει πώς σκέφτονται και ενεργούν οι άνθρωποι και πώς να αλληλεπιδρά μαζί τους, τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία -με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της-, πώς μπορεί να φτάσει στην ευτυχία, να επιτύχει την εσωτερική γαλήνη, να αντέχει και να ξεπερνά τις δυσκολίες που συναντά κ.λπ. Αναδεικνύονται επίσης αξίες όπως η αγάπη, η ειλικρίνεια, η φιλία, η αλληλεγγύη, η ελευθερία και η δικαιοσύνη, απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί να λειτουργεί ανθρώπινα ο κόσμος μας.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.