Οργάνωση σχολείου παιδιών με ειδικές ανάγκες (e-book pdf)

Συγγραφείς: Δέσποινα Μιχ. Μανδραγού & Αναστασία Χρ. Κυριακού (Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής)

Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την οργάνωση σχολείων παιδιών για ειδικές ανάγκες, ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε τον αποκλεισμό που υφίστανται τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία γενικότερα και κατ’ επέκταση και στην εκπαίδευση.

Στο πρώτο κεφάλαιο θα εξετάσουμε αυτόν τον αποκλεισμό γενικότερα και τι ιδιαιτερότητες απαιτούνται για την εκπαίδευσή τους.

Στο δεύτερο κεφάλαιο θα δούμε κατά πόσο, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες οδηγούνται στη σχολική αποτυχία και τον αποκλεισμό, και πώς πρέπει για να καταπολεμηθούν οι δυσκολίες να υπάρχει η συνεργασία της οικογένειας και του σχολείου.

Στο τρίτο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με την Ειδική Αγωγή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και με την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ειδική Αγωγή που έγινε στην Σαλαμάνκα, η οποία αποτέλεσε κορυφαία στιγμή για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, στον επίλογό μας θα καταγράψουμε τα αποτελέσματα της εργασίας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.