Σοφία Αλεξοπούλου

Η Σοφία Αλεξοπούλου γεννήθηκε το 1984, στα Πατήσια της Αθήνας. Το διάβασμα από νωρίς μονοπώλησε το ενδιαφέρον της γιατί διέθετε τη δύναμη να κτίζει μαγικούς δρόμους στην πολιτεία του μυαλού.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος «Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας εκφωνήσει τον όρκο κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πτυχιούχων.

Έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Αποφοίτησε, επίσης, από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μάαστριχτ της Ολλανδίας με τίτλο «Δημόσια Πολιτική και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (MSc in Public Policy and Human Development) για το οποίο είχε λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με εξειδίκευση στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.

Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Örebro (Σουηδία).

Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Σύντομα ανέπτυξε μια μεγάλη αγάπη για το παιδικό παραμύθι, το οποίο θεωρεί ότι καλλιεργεί όσο κανένα άλλο κείμενο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων δίπλα στον καθηγητή, Γ. Ναλπαντίδη.

Το πρώτο της ατομικό παιδικό παραμύθι φέρει τον τίτλο «Η Μαγεμένη Καρδερίνα» και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Εκδόσεις Captain Book».

Άλλα παραμύθια και κείμενά της έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες του εκδοτικού οίκου Συμπαντικές Διαδρομές με την ονομασία «Δώσε Κλώτσο Να γυρίσει…» και «Steampunk & Dieselpunk Οράματα, Θεοί του Ατμού ΙΙ», καθώς και στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Easywriter.gr με τίτλο «Σελίν, η γκρινιάρα Πριγκίπισσα».

Βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο (2016) για το παραμύθι της «“Η απίστευτη περιπέτεια του Δράμ» στο διαγωνισμό της International Art Society, η οποία έχει έδρα στον πανέμορφο Βόλο, Μαγνησίας.

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αξιαγάπητου παιδιού, της Αρετής, η οποία αποτελεί και τη διαρκή πηγή έμπνευσής της.

Για οποιοδήποτε σχόλιο, παρατήρηση ή γενικότερα επικοινωνία μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση της συγγραφέως: sofiafairystory@gmail.com

 

Βιβλία της συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Η μαγεμένη καρδερίνα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.