Ο Χαρίλαος Καλπίδης μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά και στη Λάρισα. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση στην Αθήνα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως επιστημονικός συνεργάτης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και στον τραπεζικό χώρο.
Από το 2006 μέχρι σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Τουρισμού. Το ενδιαφέρον του για τη γαστρονομία τον οδήγησε, το 2003, στη σχολή Chef d’Ouvre όπου εισήχθη από εκλεκτούς δασκάλους στη θεωρία και στα μυστικά της επαγγελματικής κουζίνας.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την σύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού.
Το βιβλίο του «Γαστρονομικός Τουρισμός – Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CaptainBook.
Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας
Πρόταση ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού
Γαστρονομικός τουρισμός: Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού