Χαρίλαος Καλπίδης

Ο Χαρίλαος Καλπίδης μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά και στη Λάρισα. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση στην Αθήνα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως επιστημονικός συνεργάτης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και στον τραπεζικό χώρο.

Από το 2006 μέχρι σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Τουρισμού. Το ενδιαφέρον του για τη γαστρονομία τον οδήγησε, το 2003, στη σχολή Chef d’Ouvre όπου εισήχθη από εκλεκτούς δασκάλους στη θεωρία και στα μυστικά της επαγγελματικής κουζίνας.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την σύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού.

Το βιβλίο του «Γαστρονομικός Τουρισμός – Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CaptainBook.

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Πρόταση ολοκληρωμένης σύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού

Γαστρονομικός τουρισμός: Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού 

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.