Ζέφυρος Α. Καυκαλίδης

Ο Ζέφυρος A. Καυκαλίδης, γεννήθηκε στο Κάιρο (Αίγυπτος) το 1948. Σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο με την καταγραφή και τον σχολιασμό της Διεθνούς Νομοθεσίας και Νομολογίας του Εργατικού Δικαίου στο έργο του Δημητρίου Ν. Κεράνη, “Κώδικας Εργατικής Νομοθεσία και Νομολογίας” (1976). Συνέχισε με το θεατρικό έργο “Το δείπνο” που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης το 1976. Το έργο του “Στέφανος Ξένος: Σκηνές από το δράμα του ελληνισμού σε Ανατολή και Δύση 1821-1894”, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 1999 και το 2001 πήρε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών. Το 2005, η μελέτη του “Ποίηση και μνήμη κυκλοφόρησε” από τις εκδόσεις Σύλλογος Προς Διάδoσιν Ωφελίμων Βιβλίων. Το μυθιστόρημά του “25 καλοκαίρια” κυκλοφόρησε το 2007 από τις Εκδόσεις Πάτμος. Από τις ίδιες εκδόσεις, το 2010, κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Συζητώντας με τον DrK: ψυχοδηλωτικά φάρμακα και ψυχοθεραπεία”. Ανακοινώσεις του σε Διεθνή Συνέδρια Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. Είναι μέλος της International Society of Prenatal and Perinatal Psychology and Medicine (Heidelberg).

Βιβλία του συγγραφέα από τις εκδόσεις μας

Ό,τι απέμεινε από την ελιά του Πλάτωνα

Συζητώντας με τον Dr k  (χωρίς την επωνυμία μας)

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, τη δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.

Κάνοντας κλικ στο “ΑΠΟΔΟΧΗ”, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας είναι συγγραφέας και ιδρυτής των εκδοτικών οίκων Mediterra Books και Carpe Librum (πρώην Εκδόσεις Captain Book) με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, για λογαριασμό ανεξάρτητων συγγραφέων.

Παράλληλα γράφει και εκδίδει κατά καιρούς λογοτεχνικά βιβλία. Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις «Εστία», και το 2009 «Το πείραμα της Αριάδνης» από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Μετά το 2009 δημοσιεύει μυθιστορήματα, ποίηση και δοκίμια, καθώς και ταινίες μικρού μήκους, με διάφορα ετερώνυμα.

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το «Ζωή από χιόνι».

Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.